Jokerhus Classic 2

Et spennende hus tegnet av arkitekt Knut Hoem i 1978. Like attraktivt den dag i dag.

Asset 371
BRA 105 m2
Asset 141
3 soverom
Asset 131
Enebolig

Informasjon

Joker Classic 2 er et hyggelig hus på 2 etasjer og innredet kjellerdel. Det første som møter en, er et spesielt inngangsparti med stort vindu. Så går man inn i kjøkken/allrom for hele familien. Oppe er det stue og soverom og i underetasjen flere soverom og en kjellerstue.

Dette feltet med Jokerhus Classic 2 ble bygget i 1980 og det er 23 hus på 9,5 mål tomteareal. Alle har egen hage, parkering på egen tomt, ingen ser inn til hverandre. I midten av byggefeltet er det bilfri sone med grøntareal med tuntre!

Disse husene ble tegnet og feltet planlagt av arkitektene Knut og Ingeborg Hoem. Dette boligområdet er nå vernet som en del av trehusbyen Stavanger.

Stavanger Aftenblad skriver om dette feltet :

«Beboerne sier:  Dette er et veldig trivelig planlagt bo-område. Vi pleier å kalle det «Landsbyen vår». Velforeningen ønsker å bevare området slik det opprinnelig var. Her er det forholdsvis liten gjennomtrekk.  Flere av beboerne har bodd her siden området var nytt i 1979. Et ektepar har til og med flyttet tilbake etter at de flyttet herfra.»

Arkitektene Ingeborg og Knut Hoem, setter stor pris på at beboerne vil bevare området. De synes det er spesielt gledelig at beboerne selv har tatt initiativet til bevaring, samt at de ikke har gjort ting som ødelegger totalinntrykket og fellesskapet.

Plantegninger

Bilder