Det startet med Sigvald - så kom Oskar

Sigvald Drivflaadt drev et anerkjent byggefirma i Stavanger etter første verdenskrig. Hans sønn Oskar ble en av landets yngste byggmestre og sammen med sin far etablerte de byggmesterfirmaet Sigvald Drivflaadt & Sønn. Oskar ble god venn med arkitekt Knut Hoem og sammen skapte de produktet JOKERHUSET. Denne hustypen ble svært populær på grunn av sin synergi mellom håndverk og arkitektur, – og ikke minst sin konstruksjon.  Huset er konstruert med et fritt spenn på 11,50 meter med limtre-drager, slik at det ikke er behov faste bærende vegger. På denne måten kan huset enkelt endres, innvendige vegger flyttes etter hvert som familiens behov endres, man har en «Joker» i ermet… derav også JOKERHUS-navnet. 
Det er bygget hundrevis av JOKERHUS i Europa og samtlige er evig unge!

- og så kom Steinar..

Oskars sønn Steinar Drivflaadt tok over byggmesterdriften og videreførte Jokerhus med blant annet Jokerhuset i to etasjer og også Jokerhus barnehager.  I løpet av sin karriere har Steinar vært ansvarlig for bygging av hundrevis Jokerhus i både i Norge og Europa for øvrig. Samtlige Jokerhus holder seg svært godt og fremstår som evig unge! 

Steinar sitt mål har alltid vært «Gode tømrere skaper kvalitet og fornøyde kunder». Her har han lykkes! Steinar har vært daglig leder for Jokerhus i over 40 år og er fremdeles med-eier og styreleder. Tro det eller ei; han husker alle sine kunder!  

- nå er det Byggmester Anders Bakke sin tur

Byggmester Anders Bakke tok over som daglig leder i Jokerhus Bygg AS 1. januar 2021. Han har drevet sitt eget byggmesterfirma i flere år og er en ærekjær byggmester som også setter kvalitet og fornøyde medarbeidere høyt. Han er stolt av å være leder for et byggefirma med så lang og god tradisjon og ser fram til å fortsette driften i de gode spor som allerede er laget for ham og hans team.

Jokerhus byggefelt vernet

På slutten av 1970-tallet bygget Jokerhus et boligfelt på Sandal ved Stokkavannet i Stavanger på 20 eneboliger.  Husene var tegnet og feltet planlagt av arkitektene Knut og Ingeborg Hoem. Dette boligområdet er nå vernet som endel av trehusbyen Stavanger.

Stavanger Aftenblad skriver om dette feltet :
«Beboerne sier:  Dette er et veldig trivelig planlagt bo-område. Vi pleier å kalle det «Landsbyen vår». Velforeningen ønsker å bevare området slik det opprinnelig var. Her er det forholdsvis liten gjennomtrekk.  Flere av beboerne har bodd her siden området var nytt i 1979. Noen har til og med flyttet tilbake etter at de flyttet herfra.»

Arkitektene Ingeborg og Knut Hoem, satte stor pris på at beboerne ønsket å bevare området. De syntes det var spesielt gledelig at beboerne selv har tatt initiativet til bevaring, samt at de ikke har gjort ting som ødelegger totalinntrykket og fellesskapet

For 50 år siden:

"Bonytt" skryter av Jokerhus

For over 50 år siden – i 1970 – var bladet «Bonytt» på besøk til et felt med Jokerhus som ble bygget i Bærum utenfor Oslo. Stavanger Aftenblad fikk dette med seg og skrev en reportasje om Bonytt’s besøk hos Jokerhuset der den 22. august 1970. Se utklippet her. 

Jokerhuset fikk mye skryt både med hensyn til sine variasjonsmuligheter og framtidige brukskrav. De konkluderer med at: «Vil vil påstå at det er et av markedets aller beste hus»

Og vi vil påstå at slik er det fremdeles!