You are currently viewing Ombygging -
Gode råd  og prisoverslag fra Jokerhus Bygg AS
Ja, det er det samme huset etter ombygging! Nå i ny flott stil og to fulle etasjer!

Ombygging -
Gode råd og prisoverslag fra Jokerhus Bygg AS

Boligen vår er ikke bare noe av det mest økonomisk verdifulle vi eier, men også vårt hjem som skal være trygt og godt for deg og dine omgivelser. Vokser familien deres og dere trenger mer plass, men dere ønsker ikke å flytte fra nabolaget? Eller er dere bare helt forelsket i tomten deres, men huset er gammelt og slitt.. skal dere bygge om, bygge på, rive og bygge nytt..?  Eller har dere kjøpt et gammelt hus som har perfekt plassering, men passer ikke helt til deres behov?

  • Her kan det være flere vanskelige beslutninger å ta, men vi i Jokerhus Bygg AS vil være deres rådgiver og samtalepartner helt fra planleggingsfasen og frem til ombyggingen står der fiks ferdig.
  • Vi gir dere et uforbindtlig prisoverslag når vi sammen er blitt enige om deres ombyggingsprosjekt.
    Se uforpliktende estimater nederst i denne artikkelen.

Jo større ombyggingen er, desto mer kommer det til å koste, selvfølgelig. Men jo større ombyggingen er, desto lavere blir prisen per kvadratmeter, som regel.  Årsaken er at det er mange mer eller mindre faste kostnader knyttet til et ombyggingsprosjekt som man ikke slipper unna uansett størrelse på prosjektet, som for eksempel arbeid med rådgiving, søknad og tegninger.

Det er imidlertid ikke bare størrelsen på prosjektet som påvirker prisen, men også kompleksiteten. Rom som involverer rørleggerarbeid (for eksempel kjøkken og bad) har ofte en kvadratmeterpris som er betydelig høyere enn vanlige rom. Det samme gjelder hvis man må fjerne bærende vegger eller andre større strukturelle endringer.

Bli inspirert av våre tidligere ombygginger og se på noen eksempler her hvilke endringer vi kan hjelpe deg med.

Før ombygging…

 

Ombygging i den nye etasjen fikk de to bad, ny stue, tre soverom, flott terrasse etc.
Ja, det er det samme huset etter ombygging! Nå i ny flott stil og to fulle etasjer!

Dette var et hyggelig hus på en etasje som var blitt for lite for familien.
Her ble det tegnet, regnet, søkt, godkjent og bygget på en helt ny etasje!
Huset fremstår i dag som nytt, stort og romslig og eieren er storfornøyd og naboene litt misunnelige…

Se mer om prosjektet her: https://www.jokerhus.no/ombygging/enestaende-forvandling/

Hjelp i oppstartsfasen/tenkefasen ved ombygging

Det kan være smart å bruke vinteren på planlegging for ombyggingen. Da kan du være klar til å starte prosjektet på forsommeren. Bli enige internt i familien om hva dere prioriterer å bygge om. Det er mange ting å tenke på når man skal bygge om huset:

  1. Først og fremst gjelder det å tenke helhet. Hvis huset har en spesiell stil, bør den videreføres i ombygningen. Dette er ofte enklere å få til hvis huset er nytt. Hvis huset er gammelt og det har en unik stil og sjarm kan det ofte bli kostbart og tidkrevende.
  2. Unngå “stilforvirring” der det blir veldig tydelig hva som er nytt og gammelt. Resultatet kan ofte bli at huset virker mindre fordi man oppholder seg mest i den nye og attraktive delen.
  3. Tenk også over målet med ombyggingen: Er det for å gjøre huset mer verdt eller ombygges det primært for egen glede? Svaret på det spørsmål vil styre mange av valgene. Mange eiendomsmeglere vil si at et det er en fordel med få og store rom i et hus. Men på den andre siden kan du kanskje komme til å savne veggene senere hvis du river for mange av dem.
  4. Det er fort gjort å budsjettere altfor optimistisk når man ønsker å bygge om huset. Særlig hvis det er et gammelt hus du begir deg ut på. Typisk vil et ombyggingsprosjekt inneholde noen tekniske utfordringer som det kan være vanskelig å forutsi prisen på. En ombygging griper ofte inn i mange deler av huset, som vegger, gulv, elektriske installasjoner, husets konstruksjon og mye annet. Sett gjerne av minst 10% i tillegg til prisoverslaget, så man har en buffer i tilfellet uforutsette ting skulle dukke opp. Dersom det er snakk om en totalrenovering med ombygging av boligen, må man regne tilnærmer samme pris som en ny bolig.
  5. Trenger du en arkitekt? Gode råd er gull verdt! Det kan derfor være en fordel å trekke inn profesjonelle rådgivere så snart du har en idé om hva du ønsker å oppnå og hva ditt budsjett er. En arkitekt kan se helheter, og noen ganger foreslå utradisjonelle løsninger, som den vanlige huseier ikke ser. Det kan spare deg for både tid og penger. Hvis du for eksempel ønsker å slå sammen flere rom, kan en arkitekt gi deg forslag om hvordan plassen best mulig kan optimaliseres.
    Jokerhus Bygg AS har samarbeid med dyktige arkitekter som vi kan anbefale for ditt prosjekt.

  6. Hva er tillatt å bygge på eiendommen din. Selv om du kun har et lite byggeprosjekt, kan det nemlig ha store konsekvenser for omgivelsene. Det å finne de riktige planer og bestemmelser her kan være tidkrevende og vanskelig for noen. Dette finner Jokerhus Bygg AS ut av.
  7. Hvor mye kan jeg bygge på eiendommen min? Alle regulerte eiendommer har regler på hvor mye du kan bygge på eiendommen. Vi hjelper deg med å finne de reguleringsbestemmelsene som gjelder for eiendommen din. I tillegg må vi finne ut hva du har plass og tillatelse til å bygge. Dette finner Jokerhus Bygg AS ut av
  8. Søknadspliktig eller ikke? Dette er noe vi i Jokerhus Bygg AS kan alt om. Hvis det arbeidet dere ønsker skal utføres, er søknadspliktig, fikser vi det for dere. Vi vil gi dere råd og bistå slik at vi sammen får en godkjenning for en ombygging dere blir fornøyde med.
    • Ikke søknadspliktig: Endring av planløsning ved å oppføre, flytte eller endre ikke-bærende vegg innenfor en branncelle eller et lydområde krever i utgangspunktet ikke søknad og tillatelse fra kommunen. En viktig forutsetning er imidlertid at arbeidene ikke medfører vesentlige endringer i de løsninger som tidligere er godkjent av kommunen. Brannsikring, nødvendig lys og ventilasjon etc må opprettholdes
    • Søknadspliktig:
      Endre bruk av et bygg/rom til noe annet enn det som det opprinnelig var godkjent som, er en søknadspliktig bruksendring.
      Endre en bærevegg eller en bæresøyle vil være en vesentlig endring og krever søknad og tillatelse fra kommunen. –Arbeidene må oppfylle relevante krav i byggteknisk forskrift.
      Arbeid med bad og våtrom som berører flere bruksenheter/brannceller er en søknadspliktig vesentlig endring
      En totalrenovering av en bygning hvor kun bærene konstruksjoner står igjen, er en hovedombygging.
  9. Dispensasjon. Hvis du ønsker å bygge noe som ikke er i tråd med planer, bestemmelser eller andre regler som gjelder eiendommen din, må du søke om dispensasjon. Da må kommunen vurdere om de kan gjøre et unntak fra den planen eller bestemmelsen som hindrer deg i å bygge slik du ønsker. Hvis byggeprosjektet ditt krever søknad eller dispensasjon, må det sendes et nabovarsel. Alt dette fikser Jokerhus Bygg AS også.
  •  

Prisoverslag – Uforpliktende estimater på ombygging:

Ombyggingsprosjekter kan romme så mangt, både innvendig og utvendig ombygging. Vi har derfor her inkludert priser på noen av de mest typiske grepene ved ombygging av bolig, selv om sjeldent alle er aktuelle på ett og samme prosjekt. Dette er priser inkludert både arbeid og materialer, og inkludert mva. I tillegg nyter alle våre kunder godt av våre material-rabatter, da vi kun har et påslag på våre nettopriser

  • Bytte kledning og etterisolere: kr 2.000 – 4.000 per kvm‍
  • Legge nytt tak: kr 1.700 – 3.500 pr kvm‍
  • Drenering: kr 5.000 – 10.000 pr løpemeter‍
  • Innvendig renovering: kr 8.000 – 25.000 pr kvm (snitt på kr 16.000 per kvm)‍
  • Oppbygging av nytt bad: kr 250.000 – 500.000‍
  • Bygge tilbygg: kr 27.000 – 45.000 pr kvm (snitt på 33.000 kr per kvm)‍
  • Bygge en ark: kr 120.000 – 300.000

Hva driver kvadratmeterprisen?

Hvert prosjekt forskjellig, så driverne av pris avhenger av omfang og hvilke deler man velger å inkludere. Under er en kort gjennomgang av hva som er de viktigste driverne per post.

  • Kledning og etterisolering: materialvalg på fasaden, tykkelse på isolasjon (5-20 cm), metode for isolering (blåseisolasjon vs. tradisjonelle former), behov for stillas, tilkomst og antall etasjer‍
  • Tak: Stillas, ankomst, antall etasjer, råteskader i undertaket, type takstein / belegg, type beslag og pipe‍
  • Drenering: Tilkomst, grunnforhold, totalt antall løpemeter (noe rabatt på større prosjekter), hvor dypt det må graves‍
  • Innvendig renovering: antall bad og kjøkken, materialvalg, strukturelle endringer‍
  • Oppbygging av nytt bad: baderomsmøbler, fliser, armaturer, tilgang på røropplegg og elektrisk‍
  • Tilbygg: arkitektkostnader, grunnforhold (for graving), kompleksitet i tilkobling til eksisterende bygningsmasse, byggemetode (f.eks er betong dyrere enn leca), standard på materialer innvendig og utvendig, total størrelse på tilbygget (større tilbygg har lavere kvm-pris)‍
  • Ark: Størrelse på ark, behov for endring av bærende konstruksjon